САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА СИНДИКАТА ВОДОПРИВРЕДНИХ ПРЕДУЗЕЋА ССППДИВ СРБИЈЕ

САВЕТОВАЊЕ – СЕМИНАР О ВОДОПРИВРЕДИ

Дана, 16.04.2024 године, са почетком у 11 часова у организацији Самосталног синдиката запослених у пољопривреди, прехрамбеној, дуванској индустрији и водопривреди Србије, Пододбора за водопривреду који функционише у саставу ППДИВА-а Србије и уз гостопримство Синдикалне организације ЈВП „Београд воде“, као домаћина Саветовања, одржан је Скуп-Семинар Синдикалних организација водопривреде, на локацији „Макиш“ у Макишу-Београд, у власништву ЈВП Београд воде“ из Београда, уз присуство представника пословодства овог предузећа.

Наш грански синдикат су представљали председник Живорад Коларевић, секретар Милисав Ђорђевић, председник покрајинског облика организовања, Бојан Јоцић, домаћина, председник Синдикалне организације ЈВП „Београд воде“, Радош Арсенијевић и председник Пододбора за водопривреду Лукић Драган, који је председавао Скупу-Семинару.

Присуствовали су представници 9 Синдикалних организација из области водопривреде, са 18 учесника.

Теме су биле разноврсне и од изузетног значаја за синдикалне организације у овом тренутку, према израженој жељи, управо Синдикалних организација из водопривреде.

На тему, Организација и спровођење избора у синдикалним организацијама, поред уводне речи коју је дао Лукић Драган, предавање су одржали председник и секретар ППДИВ-а Србије Живорад Коларевић и Милисав Ђорђевић. Пошто је ово изборна година, поред предавања поменутих, уследила су бројна, врло практична питања, на које су синдикални представници добили исцрпне одговоре, на обострано задовољство. Представници синдикалних организација су добили и уверавање, да од овог тренутка, па све до окончања избора на располагању им стоји стручни тим нашег гранског синдиката, на челу са председником ППДИВ-а, секретаром, председником Пододбора за водопривреду и ангажовани правни саветник ППДИВ-а. Такође, одмах по расписивању избора, све синдикалне организације ће добити све моделе докумената и аката за спровођење избора.

Тему, Колективни уговори, врсте, начини преговарања и процедуре, искуства из водопривреде, објаснио је Лукић Драган, председник Пододбора за водопривреду нашег гранског синдиката, осврћући се на све аспекте у начинима преговарања, садржини Колективних уговора, искуствима и паралелним прегледом ситуације у водопривредним предузећима. Такође, у току дискусија, своја богата искуства у преговарачким процесима, презентирали су и председник и секретар ППДИВ-а Србије Живорад Коларевић и Милисав Ђорђевић. Пошто је тема била изузетно интересантна и врло актуелна, развила се свестрана дискусија, са доста питања, и уз изношење сопствених искустава свих присутних, са међусобном разменом искустава, што и јесте циљ оваквог Семинара, размена међусобних искустава, интеракција свих учесника, и међусобна повезаност у практичном решавању проблема или ситуација.

Универзална тема, Проблеми у функционисању водопривреде, водопривредних предузећа и синдикалних организација, била је дебатног типа уз учешће свих присутних и покренула је бројна питања, уз заједничко налажење одговора, или савета за превазилажење проблема.

Скуп-Семинар, у свом радном делу је окончан у 12 часова и 55 минута, када је организован заједнички ручак, уз дивно дружење свих присутних, уз захвалност домаћину окупљања.

Prati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
vidi sve komentare