ОДРЖАН САСТАНАК СА НОВОМ МИНИСТАРКОМ ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ

Поводом дописа председнику Републике Србије и председници Владе Републике Србије, дана 18.11.2022. године , одржан је састанак највиших представника ССППДИВ Србије са новом министарком, госпођом Јеленом Танасковић.

Убрзо по пријему дописа, из кабинета министарства стигао је позив за одржавање заједничког састанка са предлогом да се исти одржи у просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Делегацију синдиката чинили су секретар ССППДИВ Србије, потпредседници ССППДИВ Србије и председник Пододбора за водопривреду Србије, а предводио ју је председник ССППДИВ Србије Живорад Коларевић.

За разлику од свог претходника, нова министарка је организацијом овог састанкa јасно показала да уважава синдикат. Предочила је да је спремна да размотри све предлоге за конструктивно решавање појединих питања као и да ће увек наћи времена за одржавање непосредног дијалога са синдикатом уколико за тиме има потребе.

На састанку су сагледани изазови које министарство и синдикат имају у предстојећем периоду, са посебним освртом на конкретне проблеме са којима се сусрећу запослени у водопривреди. Договорено је и да синдикат писмено достави предлоге како би их министарство пажљиво размотрило ради евентуалне будуће имплементације.

Prati
Obavesti o