OBILAZAK SINDIKALNIH ORGANIZACIJA

Dana 08.07.2022. godine obišli smo Sindikalnu organizaciju Samostalnog sindikata Marbo iz Maglića, prisustvovali sastanku Izvršnog odbora i učestvovali u njihovom radu. Predsednik Vasković Stojan i članovi Izvršnog odbora upoznali su nas sa svojim aktivnostima, problemima koje imaju usled velikih temperatura u proizvodnim pogonima i načinom kako će poslodavac to rešiti. Konstatovano je da je Marbo kompanija koja ima dobar i razvijen socijalni dijalog, da poslodavac uvažava sindikat i da zajedničkim delovanjem postižu dogovore i dobre rezultate u podizanju nivoa prava zaposlenih. Konstatovano je da je Marbo kompanija koja ima dobar i razvijen socijalni dijalog, da poslodavac uvažava sindikat i da zajedničkim delovanjem postižu dogovore i dobre rezultate u podizanju nivoa prava zaposlenih. Konstatovano je da je puno urađeno u oblasti Zaštite na radu i da sindikat kroz delovanje u Odboru za Bezbednost i zdravlje na radu, postiže obezbeđivanje i praćenje najviših standarda.

Predsednik i sekretar SSPPDIV Srbije upoznali su članove Izvršnog odbora sa dosadašnjim aktivnostima, na prvom mestu sa Vansudskim poravnanjem sa Većem Vojvodine i sa problemima koje su nam pogrešne odluke iz prethodnog perioda donele. Razgovarali smo i oplanovima i aktivnostima koje nas čekaju u narednom periodu na formiranju organa na pokrajinskom nivou i budućem načinu rada našeg sindikata. Konstatovano je da je Marbo jedna dobro organizovana i uspešna sindikalna organizacija i da sa takvim radom treba da nastavi uz podršku SSPPDIV Srbije.

Dana 11.07.2022. godine obišli smo Veće sindikata Zrenjanina i razgovarali sa predsednikom tog veća. Obišli smo i Povereništvo opštine Žitište i sa predsednikom tog povereništva obišli Sindikalnu organizaciju Mrkšićevi salaši, gde smo razgovarali sa našom predsednicom Deak Radmilom i vlasnikom zadruge Vojislavom Mrkšićem. Upoznali su nas sa svojim radom, problemima u poslovanju u ovim vremenima i načinom kako sve to rešavaju. Sindikat u ovoj zadruzi ima zavidnu poziciju, socijalni dijalog i prava zaposlenih su na visokom nivou. Ovo je pozitivan primer kako sindikat i poslodavac rade u interesu i preduzeća i zaposlenih, što rezultira dobrim poslovanjem i dobrim nivoom zarada zaposlenih. Ova zadruga u svom sastavu pored  ratarske proizvodnje ima pekaru, klanicu, restoran sa smeštajnim kapacitetima, benzinsku pumpu, silos i maloprodajne objekte za prodaju mesa i mesnih prerađevina i zapošljava oko 330 ljudi.

 

Prati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
vidi sve komentare