Nagrada “27. april” Samostalnom sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrembenoj, duvanskoj  industriji i vodoprivredi Srbije

Povodom Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije, u Novom Sadu je 27. aprila 2022.godine, na svečanoj sednici Veća SSSS na kojoj je obeleženo 119 godina postojanja i rada najveće sindikalne centrale u Srbiji, dodeljeno  priznanje “27. april”  Samostalnom sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrembenoj, duvanskoj  industriji i vodoprivredi Srbije za ukupan doprinos radu, razvoju i jačanju Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Obrazloženje:

“Hrabrošću i odlučnošću rukovodstva i članova Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije da reše dugogodišnji spor, te dve organizacije su dale trajni doprinos jačanju organizacije u celini.

Nakon zaključenog vansudskog poravnanja, povučene su tužbe SSS Vojvodine protiv sindikalnih organizacija, članica Sindikata poljoprivrede, zbog neuplaćivanja članarine u prethodnom periodu i neusklađenosti Statuta tog sindikata sa Statutom Saveza. Sve finansijske obaveze, proistekle iz tužbi, preuzeo je Sindikat poljoprivrede, čime je skinut teret sa sindikalnih organizacija, a taj granski sindikat je izvršio izmene svog Statuta i potpuno ga uskladio sa Statutom Saveza.

Ovim činom, koji je proizvod kompromisa, u interesu jačanja Saveza i Sindikata Poljoprivrede, bolje organizacije rada, pokazana je solidarnost i mudrost da se problemi reše na miran način, zaštiti članstvo i cela organizacija.”

Prati
Obavesti o