Danski 3F u poseti Samostalnom sindikatu poljoprivrede, prehrambene, duvanske industrije i vodoprivrede Srbije

U poseti Samostalnom sindikatu poljoprivrede, prehrambene, duvanske industrije i vodoprivrede Srbije (SSPPDIV) boravila je danas višečlana delegacija sindikata 3F iz Danske, koju je predvodio predsednik Allan Busk. Sastanku su u ime SSPPDIV prisustvovali Živorad Kolarević, predsednik i Milisav Đorđević sekretar.

Ovaj sastanak upriličen je na inicijativu organizacije 3F sa ciljem upoznavanja sa strukturom, načinom funkcionisanja SSPPDIV, kao i sa tekućim aktivnostima i problemima sa kojima se organizacija suočava u svom sindikalnom delovanju.

Sindikat 3F je osnovan 2004 godine, danas broji oko 258.090 članova i najveći je i najmoćniji sindikat na nivou Danske. Od 2019 je član Danske konfederacije sindikata, a na evropskom nivou pripada Evropskoj federaciji sindikata proizvodnje hrane, poljoprivrede, šumarstva i turizma (EFFAT).

Prateći strategiju obezbeđivanja obrazovanja za svoje članove i obuke nekvalifikovanih radnika, 3F je u dobroj meri doprineo da Danska postane država blagostanja, sa visokim stepenom jednakosti i bogatstva. Posebnu pažnju posvećuje edukaciji članova sindikata, organizovanju seminara na različite teme od interesa za svet rada. Svoja dragocena iskustva i primere dobre prakse deli sa brojnim sindikatima sveta, u nastojanju da ojača sindikalni pokret na globalnom planu, sa akcentom na značaj i poziciju koja sindikatu pripada u eri globalizacije i digitalizacije.

Predsednik Kolarević je, zahvalivši gostima na današnjoj poseti i pokretanju inicijative o uspostavljanju bilateralne saradnje, upoznao prisutne sa organizacijom koju predvodi, sa tekućim i planiranim aktivnostima i problemima sa kojima se sindikat i njegovo članstvo suočavaju na nivou sektora koje zastupa i na nivou Srbije u celini.

Izražen je obostrani interes  i spremnost da se uspostavi saradnja dveju organizacija i ovaj današnji sastanak je prvi u nizu planiranih za naredni period.

 

 

 

 

Prati
Obavesti o
0 Komentari
Inline Feedbacks
vidi sve komentare