BROJ : 035 / 2017

BEOGRAD : 20.06.2017

N/R Ljubisava Orbovića

Poštovani,

Želimo da Vam ukažemo da Vašim ponašanjem grubo kršite Statut SSS Srbije , jer svojim nelegalnim odlukama zadirete u nadležnost Statuta PPDIV –a Srbije i svojim jednostranim potezima poništavate odluke utemeljene na Statutu SSS Srbije i Statutu PPDIV Srbije. Članom 25. Statuta SSS Srbije navedena su ovlašćenja predsednika Saveza , ipak koliko god su široka ona u sebi ne sadrže podržavanje postupaka predsednika sindikalnih organizacija koji ne plaćaju članarinu ni po proporcijama Statuta grane , ni po proporcijama Statuta Saveza . Svojim potezima ohrabrujete predsednike sindikalnih organizacija da ne poštuju Statut SSS Srbije i Statut sindikata PPDIV-a.

Takođe su u nesaglasnosti Vaše reči i Vaša dela i Vaša nedoslednost s obzirom da ste na sastanku Predsedništva sindikata PPDIV-a od 15.05.2017. godine izjavili da ne podržavate Bokić Anđelka , bivšeg predsednika SO ''Dijamant'' Zrenjanin , a što je u suprotnosti sa navodima dopisa upućenog Bokić Anđelku i generalnom direktoru ''AIK Banke'' od 16.01.2017.godine (prilog dopisu). Ovim postupkom ste pokazali Vaše licemerje i dvoličnost s obzirom da ste četiri meseca ranije pružili punu podršku Bokić Anđelku. Podsećamo Vas da je Bokić Anđelko isključen zbog nepoštovanja Statuta, a Vi se svojim autoritetom zalažete da nelegitimni , isključeni predsednik SO zastupa i raspolaže sredstvima iste. Time Vi vršite zloupotrebu položaja i prekoračenje ovlašćenja koja su Vam poverena Statutom dovodeći u zabludu i direktora ''AIK Banke'' i Bokić Anđelka upućujući im laičke dopise 16.01.2017. godine pravno i statutarno neutemljene.

Još jednom Vas informišemo da je Bokić Anđelko isključen iz Sindikata, 9.6.2015.g. zbog nepoštovanja Statuta, kako Saveza tako i PPDIV-a Srbije, jer su uskraćeni kako grana tako i Savez za pripadajući deo članarine godinama u nazad , a što Vi svojim postupcima podržavate na zaprepašćenje i osudu svih nas.

Pitamo Vas: Zašto ne tretirate sve grane u Savezu na isti način, zašto ostale grane nisu usaglasile Statute sa Statutom Saveza , pošto je evidentna činjenica da se proporcija raspodele članarine po granama ne vrši na način regulisan Statutom , ali se nekima to toleriše i ohrabruju se u tome, dok je sindikat PPDIV-a na udaru iako je i dalje među prvima po visini uplate članarine uz poštovanje Statuta SSS Srbije i odredbi o proporciji raspodele članarine. Zašto čekamo, evo već skoro tri meseca na mišljenje Statutarnog odbora SSS Srbije o isključenju iz Veća SSS Vojvodine naših članova iako je rok za davanje mišljenja 30 dana? Zašto se tu kao predsednik Saveza ne angažujete da se primenjuju odredbe Statuta i poštuju rokovi.

Kome je u interesu razbijanje sindikata i zašto učestvujete u tome?

Da li su interesi i pozicije pojedinih funkcionera u sindikatu važniji od interesa radnika kojima bi sindikat trebao da bude uporište i zaštita?

Ovim putem od Vas tražimo da se pismeno izjasnite o našem dopisu i na čemu zasnivate podršku Bokić Anđelku koji je svesno kršići odredbe Statuta, isključen iz SS PP DIV Srbije , kao i predsedniku SSSV , da urušava SSSS i SSPPDIV Srbije i donosi nestatutarne odluke, čije štetne posledice svi osećaju.

za Predsedništvo SS PPDIV Srbije

como crear una pagina web